0879 825 850
KM Style Shop

Информация и Изработка на декоративни мазилки

През изминалите столетия основните насоки в архитектурата и декоративните детайли останаха здраво вкоренени в европейския класицизъм Palladio, Рен, Mansart и други.
Заедно с квалифицирани зидари и дърводелци, майсторите на декоративни мазилки наследили семейната си търговията се развиват от средата на 18 век до наши дни. През този тривековен период, по едно или друго време се съживяваха стилове като – гръцки, рококо, готика, ренесанс, италиянски, като декоративната мазилка: Стуко Венециано, Травертино и Марморино отразява всеки стил, в резултат на голямото разнообразие от орнаменти, и възможности които позволява. Традиционните методи на производство и монтаж на декоративна мазилка са били пренесени от Европа към по-голямата час от земното кълбо непокътнати и на практиката си остават почти непроменени до ден днешен.

Както плоските стени и тавани, историческата декоративна мазилка е направена от гипс и вар, които са стабилни и трайни материали. Изключително гъвкав материал, мазилката може да се моделира, реже, оцветява, щампова или да се направи по шаблони. Въпреки това, като неразделна част от сградата тази система е обект на типичните проблеми при проникване на вода, структурно движение, вибрации и други нечувствителни промени, всички постепенно показващи своето влияние.
Неограничените възможности на декоративните мазилки комбинирани със съвременните материали плод на науката на 21-ви век позволяват на всеки човек с идея за облика на своя дом, офис и т.н. да реализира своята идея бързо и качествено. Познаването на основните течения, стилове и други страни на декоративните мазилки ще помогне на собствениците на недвижими имоти, архитекти, предприемачи, и агенции в идентифицирането на причините за потенциалните проблеми с елементи от декоративната мазилка. Съществуват форми на декоративната мазилка представляващи имитация на мрамор и други имитации, които могат да придадат най-невероятен изглед дори на най-обикновеното помещение. При ремонт на декоративни мазилки от много голяма важност е да се подберат правилните заместващи материали, които да съответстват на историческия облик на самата мазилка или нейните елементи. Генерално ако има проблем и той бъде открит т.е. причината бъде премахната то вашата декоративна мазилка може да ви надживее.

Comments are closed.

Responsive Design and SEO WebForce.bg