0879 825 850
KM Style Shop

Качествени вътрешни мазилки

Вътрешна мазилка с декоративени ефектиМоже да бъде малко преувеличено, но гипсовата технология е тук от векове.
Материалите и методите са се променили и усъвършенствали през годините, но някои от основите остават едни и същи. В основата си всички вътрешни мазилки представляват надраскана повърхност (много често от гипсова шпакловка и пясък). Преди сто години, вътрешните мазилки са били от дървени летви, тухли или глинени плочки, преди тридесет години може да са били метални летви и теракот. Днес те са най-вероятно от метални летви или гипсова основа (подобно на сухото строителство, но с различен тип материали). Наслояват се начални слоеве “ключове” в основата и след втвърдяване се полагат следващите слоеве. Началните слоевете, след като изсъхнат остават много груби, така че следващите слоеве да могат да получат по-добро сцепление.
След търпеливо нанасяне в продължение на няколко дни се нанася основния слой, състоящ се от гипсова мазилка и пясък (или други материали за изработване на декоративни мазилки). Хубаво е да се остави дебелата мазилка да се “настрои”, т.е. се твърди, а след това да се нанесе “втората ръка” от същия материал до достигане на желаната дебелина. Втората ръка също е груба, макар и не толкова груба като началните слоеве.Вътрешна декоративна мазилка
Финалния слой се нанася с дебелина между 1 и 1/2 сантиметра. Финалът обикновено се състои от вар, която се смесва с нещо, за да го настроите по-бързо. Покритието може да бъде идеално гладко, често се споменава като” бяла престилка ” или текстурирано по начини, ограничени само от вашето въображение. Чрез добавяне на пясък могат да се добавят голямо разнообразие от декоративни ефекти за вътрешни мазилки.
Декоративните елементи, като, медальони, панел форми или корнизи, често се прилагат към основния слой. Възможно е залепване на парчета материали да се осигури по-добра връзка чрез “включване” в грубия слой. След това се нанася финалния слой около тях, който превръща всичко това в красива хомогенна маса.
Дебелата вътрешна мазилка дава най-ефективна акустична устойчивост и устойчивост на огън. При евентуален пожар по-дебелата мазилка може да съхрани както по-голяма част от вашето имущество, така и може би нечий живот.

Comments are closed.

Responsive Design and SEO WebForce.bg